BouwTechniek Bornem BVBA

Lodderstraat 14Q
2880 Bornem
info@bouwtechniekbornem.be

Ventilatiesystemen

Sedert de invoering van de EPB Norm voor woningen zijn wij gestart met het plaatsen van ventilatiesystemen voor woningen en kantoren.

Waarom ventileren
elk luchtlek is een warmtelek, tocht ontstaat door ongecontroleerd te ventileren en geeft een zeer oncomfortabel gevoel. We hebben dan de neiging om de verwarming maar wat hoger te zetten. Oudere huizen hebben kieren en spleten en die zorgen voor ventilatie, maar ze zijn ook slecht geisoleerd en dus energievreters. Nu we ons huis beter isoleren en luchtdicht maken is er nood aan goede ventilatie. Problemen met vocht of schimlelvorming krijg je niet omdat je te veel isoleert, maar te weinig ventileert.

Een goede ventilatie
We ademen en transpireren, maar ook koken, wassen of een douche nemen, zorgen voor veel vocht in huis. Meubels, vloerbekleding of verf geven schadelijke stoffen af, als we koken of water verwarmen op gas komt er CO2 vrij. Voor een gezonde leefomgeving zou er in ons huis per uur en per persoon 20m3 verse lucht en evenveel verontreinigde lucht afgevoerd moeten worden. Een slechte ventilatie is trouwens gevaarlijk en ongezond. Denk maar aan de kans op CO-vergiftiging, schimmels of huisstofmijt.

Hoe ventileren
Voor een goede ventilatie moet er een toevoer zijn van verse lucht in de droge ruimtes (leefruimte en slaapkamers) en een afvoer van vervuilde lucht uit de natte ruimtes (keuken, toilet, badkamer).

Je kan op volgende manieren ventileren

natuurlijke toevoer mechanische toevoer
natuurlijke afvoer systeem A systeem B
mechanische afvoer systeem C systeem DVoor verdere informatie verwijzen we u door naar de websites van onze leveranciers die u vind onder links.

 

 

<<< ga terug naar profiel